In onze kleuterafdeling vormen de totaalmethoden Dag Jules!, Dag Loeloe! en Dag Pompom! de perfecte doorgaande lijn. U zult versteld staan van de evolutie die de peuters en kleuters maken in Het Klavertje Vier. Door de 3 kleuterrapportjes per schooljaar vanaf de eerste kleuterklas(nog niet voor de peuters), krijgt u een heel duidelijk en onderbouwd beeld van deze evolutie. U krijgt niet zomaar te horen hoe flink uw oogappel wel is in de klas, maar u krijgt een waaier aan bevindingen en observaties voorgesteld. U hoort heel gedetailleerd hoe uw grootste fan zich voelt en hoe het leren en ontdekken verloopt elke dag.In de kuikentjes- en aapjesklas gaan de kindjes samen met hun juf op ontdekking met Jules, de klaspop. Jules verovert de harten van alle peuters en kleuters, kleuterleidsters en ouders met zijn grote neus, flaporen en zeven haartjes.

Druk hier om wat meer te weten te komen over Jules.

Jules begeleidt de kleintjes tijdens hun eerste stapjes in de wondere wereld van Het Klavertje Vier. Jules leert de kleintjes zich goed voelen. Hij helpt ze samen met de juf zelfredzaam worden. Ze nemen met hem de wereld waar met al hun zintuigen. Ze ontwikkelen motorisch en leren hun eigen gedrag sturen. De onthaal- en ontdekactiviteiten bieden heel veel kansen voor alle kindjes.
  In de dolfijntjes- en schaapjesklas is klaspop Loeloe de centrale hoofdfiguur. Ze is het vriendinnetje van de kinderen en beleeft met hen allerlei avonturen.

Klik hier om wat meer te weten te komen over Loeloe.

Door Loeloe komen de activiteiten tot leven en voelen de kinderen zich veilig om te gaan ontdekken en te onderzoeken in een speelse en rijke leeromgeving. In de verschillende hoeken in de klas worden de kleuters elke dag op hun eigen niveau en op een heel eigentijdse manier uitgedaagd.
Pompom is het vriendje van de kleuters van de derde kleuterklas. Pompom neemt de oudste kleuters mee op een heel leerrijke tocht en bereidt hen voor op het eerste leerjaar. Hij leert met hen heel wat over wiskundige initiatie, techniek, beginnende geletterdheid. Op een heel speelse manier maakt hij de kleintjes klaar voor lezen, rekenen en leren. Het is super om te zien hoe de kinderen al spelend zoveel leren en hoe nieuwsgierig ze zijn.

Klik hier om wat meer te weten te komen over Pompom.